top of page

even voorstellen...

Fluitist en fluitdocent
 

Ik studeerde fluit bij Rien de Reede (Arnhem) en Abbie de Quant (Utrecht) en volgde masterclasses bij Trevor Wye en William Bennett. 

Als fluitdocent ben ik onder meer werkzaam bij instituut voor kunst en cultuur Boogie Woogie (Winterswijk), muziekvereniging Jubal (Varsseveld) en Harmonie Ulft. Daarnaast geef ik als z.z.p'er privé lessen (o.a. via het Gelders Muziekportaal) en workshops.

 

Als speler ben ik vooral actief in het blaaskwartet Gran Partita. Daarnaast ben ik actief als kamermusicus en speel als freelancer in verschillende formaties.

Mijn grote passie is de muziek van Mozart.....

Dirigent / ensembleleider
 

In 2009 richtte ik voor muziekschool Boogie Woogie het klassieke houtblazersensemble Aerofonia op waar ik sindsdien als dirigent en arrangeur werkzaam ben. Het ensemble bestaat uit gevorderde amateurs en enkele professionals en heeft als doel mensen met liefde voor klassieke muziek een podium te bieden. Per 1 september 2014 ben ik dirigent van het Symphonisch Kamerorkest Divertimento te Doetinchem.

Ik studeer orkestdirectie bij Hennie Ramaekers (Maastricht) en koordirectie bij Hennie Ramaekers en Arno Vree (Arnhem). Als koordirigent nam ik deel aan masterclasses van Ludo Claesen en Hennie Ramaekers in Melick (2013) en Rolduc (2014) en mocht ik het Koninklijk Roermonds Mannenkoor dirigeren tijdens de pelgrimsmis te Roermond (2014).  Daarnaast nam ik deel aan koordagen in Westervoort ( september 2013) samen met Aerofonia, docenten Arno Vree en Hennie Ramaekers) en Elderveld (januari 2014 ,Arno Vree). Vanaf mei 2014 neem ik deel aan de Lente-Masterclass van Hennie Ramaekers .

Als orkestdirigent had ik het genoegen in het kader van mijn stage het Tata Steel Orchestra (Beverwijk)  te mogen dirigeren.

 

Arrangeur
 

Sinds 2009 ben ik actief als arrangeur. Eén van mijn drijfveren is het om klassieke muziek te bewerken voor blazers(ensembles) en (harmonie)orkesten. Behalve voor mijn eigen ensembles (Aerofonia en Gran Partita) arrangeer ik in opdracht van bijvoorbeeld koren (koordirigentencongres Westervoort, september 2013, Kerstconcerten Liemers Mannenkoor o.l.v. Emile Engel ,december 2013) en harmonieorkesten.

Sinds 2012 zijn er 6 arrangementen van mijn hand uitgegeven bij Baton Music te Eindhoven.

.http://www.batonmusic.nl/catalogue/arranger/bruning

bottom of page